Werkzoekenden

Upload jouw CV gratis, makkelijk en snel!

Werkgevers

Uw nieuwe medewerkers makkelijk en snel gevonden!


Algemene informatie voor werkzoekenden

Op zoek naar werk
Nog lang niet iedereen is ervan overtuigd, maar de beste manier om werk te vinden is door je CV online te plaatsen. Vandaag de dag zijn werkgevers massaal aan het zoeken op internet, waar dat vroeger nog via ouderwetse media als krant en tijdschrift gebeurde. Maar ook het online vinden van werk brengt een aantal vragen met zich mee. Is het genoeg om je CV online te zetten? De juiste branche vinden, maar ook het ordenen van reacties en maken van keuzes.

Zoektocht
Het zoeken naar een leuke baan is niet eenvoudig. Waar begin je je zoektocht, is dat altijd via het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) of via een uitzendbureau? Kijk je regelmatig in de krant naar advertenties of speur je je helemaal suf op het internet? Zijn dit de enige mogelijkheden of bestaat er nog iets dat veel makkelijker is? Jazeker! Je kunt je ook laten vinden door je nieuwe werkgever! Goed zoeken naar een leuke baan is natuurlijk het beste wat je kunt doen, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken door je ook te laten vinden. Dit doe je door je CV online te zetten in ons CV overzicht. Dat gaat heel snel en makkelijk! 
Ons CV overzicht wordt bekeken door leuke bedrijven uit verschillende branches en er komen wekelijks bedrijven bij. Als jouw CV op CV-overzicht.nl staat heb je veel kans op een leuke baan. Je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe werkgevers die op zoek zijn naar jou en deze zullen ook contact met je opnemen als jouw CV op hun vacatures aansluit. 

De juiste website
Maar misschien heb je je CV al eerder online gezet via een andere website en is het je toen niet gelukt om een leuke baan te vinden. Dit kan diverse oorzaken hebben. Misschien was je CV niet compleet of heb je een sollicitatiegesprek niet op de juiste manier afgerond. Kijk dan eens in onze Sollicitatie tips! Hiermee heb je een prima kans van slagen wanneer je deze als basis gebruikt voor je sollicitatie.
Het kan ook zijn dat de website waar je je CV hebt geplaatst niet aansluit op jouw opleiding(en) en werkervaring. Veel CV- of vacature websites zijn namelijk alléén gericht op werkzoekenden met een HBO of universitaire opleiding. Deze websites worden dus ook alleen bekeken door bedrijven met functies in het segment waarbij een hogere opleiding tot de vereisten hoort. Zulke websites laten iedereen hun CV plaatsen, maar vertellen niet dat ze eigenlijk onderscheid maken tussen lager-, middelbaar- en hoger opgeleide mensen. Zo werken wij niet. Wij zijn er juist voor echte vakmensen met een beroepsopleiding en maken geen verschil tussen een lager-, middelbaar- of hoger opgeleid persoon. 

Mogelijkheden
Als je op "Mijn CV toevoegen" klikt ben je nog maar één stap verwijderd en je CV staat online. De velden die je vervolgens moet invullen zijn belangrijk voor werkgevers zodat zij kunnen zoeken op jouw woonplaats, leeftijd en opleiding. Maar ook het dienstverband of de regio kan belangrijk zijn voor een werkgever. Vul deze velden dan ook zo compleet mogelijk in. Onderaan kun je je CV en zelfs een foto of video uploaden! Want naast je CV, wat het meest belangrijk is voor een werkgever, blijkt dat sollicitanten met een pasfoto eerder worden aangenomen dan sollicitanten zonder pasfoto. Je kunt helemaal een voorsprong nemen door een korte video van jezelf in te spreken en deze online te zetten. Kijk voor voorbeelden hiervan op de pagina van onze Sollicitatie tips.